Ennyibe kerül egy műtét magánorvosnál

HáziPatika

Rengetegen várnak különféle műtétekre Magyarországon, a legdurvább esetekben majdnem két évet kell várni egy-egy beavatkozásra. Aki nem akar ennyit szenvedni, magánklinikákra kell mennie.

A penzcentrum.hu annak nézett utána, hogy mennyibe kerülne magánúton elvégeztetni a leggyakoribb orvosi beavatkozásokat.

Több magánklinika árazását figyelembe véve a lap azt írja, hogy a protézisek a legdrágábbak, de hatalmasak az árkülönbségek a klinikák között. Csípőprotézist például 1,7 millió forinttól végeznek, de találtunk olyan klinikát is, ahol ennek majdnem a duplájába, 2,4 millió forintba kerül a beavatkozás. A térdprotézis is hasonló összegről indul, 1 750 000 forint a legolcsóbb műtét, találtunk 1,9 millióért és 2 millióért is, de a csúcs itt 2 750 000 forint volt.

Hatalmasak az árkülönbségek a klinikák között
Hatalmasak az árkülönbségek a klinikák között (Fotó: 123rf)

Egy epekőműtét 200-240 ezer, míg a szürkehályog-műtétek nagyjából 200-240 ezer forinttól elérhetőek szemenként, a legdrágább klinika, amit találtak, 336 ezer forintot kér egy lézeres szemműtétért. A lágyéksérvet 170 ezer forinttól, a hasfali sérvet pedig 220 ezertől műtik meg.

Ennyivel drágult a magánegészségügy - részletek!

A lap azt is kiemeli ugyanakkor, hogy vannak olyan magánklinikák, ahol bizonyos egynapos műtétekhez igénybe lehet venni TB-finanszírozást a TAJ-kártyával. Ebben az esetben a műtét, az altatás, valamint a kontrollvizsgálat díja ingyenes. Ellenben a magánklinikai szolgáltatásokért és az ott végzett alapvizsgálatért bizony fizetni kell.

Egy lágyéksérv esetén az egyik általuk talált magánklinikán ez például azt jelenti, hogy a TB-finanszírozást is igényelve az összköltség 100 ezer forint. Ebben benne van a vizsgálati díj és a magánklinikai szolgáltatások díja is. Amennyiben a beteg nem a társadalombiztosítás terhére végeztetné el a beavatkozást, összességében 378 ezer forint lenne a műtét a legolcsóbb és 458 ezer a legdrágább árral számolva.


A legalapvetőbb, évente elvégzendő szűrővizsgálatok, mint a vérkép, vizeletvizsgálat, fogászati állapotfelmérés, tüdőszűrés SZTK-ban is elvégeztethetők, viszonylag gyorsan, különösebb kényelmetlenség nélkül. Ha azonban magánúton oldjuk meg, egy általános vérvétel- és vérkép-készítés 3000 forint körül mozog. Egy nem specifikus vizeletvizsgálatért a Budai Magánorvosi Centrumban 700 forintot kell fizetnünk.

A tüdőszűrést magánúton az Uzsoki kórházban elvégzik 1700 forintért, ha pedig sürgősen szükség van rá, esetleg egészségügyi alkalmasság igazolására, akkor 5000 forintba is kerülhet, mint pl. az Oxygen Medicalnál.

A szem romlására is érdemes odafigyelni: optikákban ingyenesen is végeznek vizsgálatokat, de akár 22 ezer forint is lehet, amit a szemünk egészségéért kifizetünk.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső