+13° - +31°
Nincs front

Egymilliót kerestek a felmondott ajkai orvosok

HáziPatika

A Házipatika.com szeptember 7-én számolt be arról, hogy minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. Szeptember 21-én pedig kiderült, hogy az orvosok is beadták a felmondásukat.

Válság van az ajkai intenzíven

Mint ismeretes, az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos - összesen öt - felmondta munkaviszonyát az intézményben - számolt be múlt héten a Magyar Narancs. Mint írták, az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak, akik huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, tehát összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz. A lap információi szerint az is közrejátszott az orvosok döntésében, hogy a tapasztalatlan nővérgárda megnehezítette a szakmai feladatok maradéktalan ellátását.

Egymilliót kerestek a felmondott ajkai orvosok, ajkai Magyar Imre Kórház Ajka Magyar Imre Kórház orvoshiány felmondás kórház betegellátás
Havi egymilliót kerestek a felmondott ajkai orvosok

Mivel korábban a kórház intenzív osztályán dolgozó nővérek is valamennyien beadták a felmondásukat, a főigazgató úgy töltötte fel a létszámot, hogy nyugdíjból hívtak vissza nővéreket, a gyerekosztályról delegáltak munkatársakat, illetve "bérnővéreket" is foglalkoztatnak.

Havi egymilliót keresnek az orvosok, akik felmondtak

A cikkben megjegyzik, hogy az intenzív osztályokon hálapénzt csak ritkán kapnak a szakdolgozók és az orvosok, ezért tényleges bérük sokszorosan elmaradhat kollégáik juttatásaitól.

Az Ajkai Szó című önkormányzati lap birtokába került egy dokumentum, ami a távozó orvosok béréről árulkodik. A lap szerint az aneszteziológus orvosok ötezer forintos órabérben dolgoznak Ajkán, ami havi szinten bruttó 960 ezer forint bevételt jelent számukra - derül ki számlából, mely a linkre kattintva tekinthető meg. Mint írják, a feladatot vállalkozóként látják el, tehát ebből az összegből még ki kell fizetniük a saját adóikat, valamint a vállalkozás egyéb költségeit.


Túl sokat kértek az orvosok

Az Állami Egészségügyi Ellátó közleménye szerint a kórház menedzsmentje már tárgyal a szabad kapacitással rendelkező orvosokkal, és az átszervezéseknek köszönhetően továbbra is folyamatos lesz az ellátás az érintett osztályokon. A közlemény kiemeli: a kórház vezetősége korábban többször is tárgyalt az érintettekkel, magas bérköveteléseiket azonban nem tudták teljesíteni, mivel az komoly bérfeszültséget okozott volna. A vezetésnek másfél hónapja van a távozók pótlásának megoldására, addig tart ugyanis a felmondási idő.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső