+10° - +25°
Nincs front

Éger István: "elszakadt a cérna"

HáziPatika

Valljanak színt - kéri a Magyar Orvosi Kamara az orvosoktól, miután a megegyezés ellenére sem kapták meg a kormánytól, amit ígértek nekik.

A nepszava.hu információi szerint a kamara egy kérdőívben tudakolja az orvosoktól, hogy  meddig hajlandók elmenni a nyomásgyakorlás következő lépéseként. A lap azt írja, több mint 37 ezer hazai orvos ezen a héten naponta megkapja majd a szavazásra buzdító köztestületi felszólítást arról, hogy akar-e, és ha igen, mit tenne a jobb bér- és munkakörülményeiért.

Nyáron még kevesebb lesz az orvos - részletek!

A kamara által felkínált válaszlehetőségeknek az önként vállalt túlmunka kollektív felmondása, az országos demonstráció, a tárgyalóasztal melletti egyezkedés a kormánnyal éppúgy a része, mint az, hogy nem tesznek semmit. A lap hozzáteszi, hogy ha valóban egyidejűleg valamennyi orvos felmondja az önként vállalt túlmunkáját, az megbéníthatja az ellátást.

"Elszakadt a cérna"
"Elszakadt a cérna." Fotó: iStock

A nepszava.hu megszólaltatta Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is.  "Elszakadt a cérna, ezért felmérjük a terepet, aztán meglátjuk hogyan tovább. "Úgy tűnt, van egy eredményes megállapodás, amire azt mondták: májusban aláírjuk. Ez azonban elmaradt. A helyzet rendezéséhez minden feltétel adott, a politikai akaraton kívül. Azt is többször elmondtuk, hogy az egész ágazat rendbetételéhez (a bérekkel, a kórházi adósságokkal együtt) bő ezer milliárdra lenne szükség. Ez az összeg a 2018-as GDP növekmény egyharmada" - mondta el a kamara elnöke.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső