Csúcsgépeket kapott egy fővárosi kórház

Több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

A csaknem 2 millió ember ellátásáért felelős Bajcsy-Zsilinszky kórházban 20 éve működik szívkatéteres labor. A támogatásból két csúcstechnológiás, speciális röntgenkészülékkel bővült ez a részleg. Az új berendezések jelentősen növelik majd a betegbiztonságot.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés, eszközbeszertés, röntgengép,
A beszerzett készülékek egyike a kardiológiai osztályra került. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az egész kórház megújul

Új eszközöket kapott az Uzsoki utcai kórház is - részletek itt!

Az új műszerek átadása igazi mérföldkőnek számít, és a tervek szerint az egész kórház megújul majd. Az intézmény lecserél 150 számítógépet és 80 monitort, a digitális egészségügy fenntartásához ugyanis szükség van a modern eszközökre. Emellett a X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új épületszárny épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, illetve Rákosmentén is megújul a szakrendelő. A közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása és korszerűsítése is szerepel a tervek között - ismertette Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.


Az intézményben évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint 900 perifériás érkatéteres eljárást végeznek. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás pedig ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent. A jövőben a szívkatéteres labor továbbfejlesztését is tervezik.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső