+17° - +39°
Nincs front

Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát

HáziPatika

December 15-én bezárják az amúgy országos elismertségű osztályt, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek.

A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumát (PIC) működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt - írja a hvg.hu.

Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát
Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát

Fontos tudni, hogy ez az osztály nem nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC).  A bezárásra ítélt koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. 

A koraszülött baba esélyeiről részletesen itt olvashat!

A főváros egyik legjobbnak számító, a kórház honlapján Magyarország legmagasabb szakmai színvonalon működő PIC centrumaként emlegetett osztályról a lap információi szerint fél év alatt hét szakorvos távozott. Felmondásuk oka a megbecsültség hiánya és az alacsony fizetés volt.


A szakemberhiány miatt az osztály eleinte csak kevesebb pácienst fogadott, ám november végére háromfősre csökkent az osztály stábja, így december 15-étől be is zárják. A PIC-t a jelenlegi tervek szerint egyelőre két hétre - december végéig zárnák be, a kórház vezetése januárra igyekezne orvosolni a helyzetet, bár magasabb bérek nélkül ennek sikere erősen kétséges.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső