+18° - +38°
Nincs front

Az orvoshiányra ez lehetne a megoldás

HáziPatika

A nyári szabadságolások miatt júliusban és augusztusban sok helyen elmaradnak bizonyos szakrendelések. Az Újratervezés orvoscsoport szerint lehetne javítani a helyzeten, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, az ellátás folyamatos.

Országszerte több kórházban is hetekig szünetelnek bizonyos szakrendelések: a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban az urológiai, a bőrgyógyászati, illetve a belgyógyászati szakrendelések nem fogadnak betegeket, de például Kazincbarcikán is hasonló a helyzet - hivatkozik az Index és az RTL Híradó információira az Infostart

A továbbfoglalkoztatás lehet a megoldás

Az Újratervezés orvoscsoport szerint nem új keletű a probléma. "Negyven éve dolgozom az egészségügyben, és mindig probléma volt nyáron, ha nem is ekkora. Most viszont évek óta folyamatosan csökken a humánerőforrás, a szakorvosok nagyon nagy létszámban, egy teljes generációnyi ember hagyta el vagy az országot, vagy a közalkalmazotti szférát. A 30-50 év közötti derékhadról beszélek, akik szakorvosok" - nyilatkozta lapnak az egyik alapító, Lénárd Rita, aki szerint lehetne javítani a helyzeten, méghozzá úgy, ha a nyugdíjkorhatárt elért szakorvosok továbbra is állományban maradhatnának

Nyáron sok orvos hiányzik a szakrendelésekről
Nyáron sok orvos hiányzik a szakrendelésekről. Fotó: 123rf.com

"Ha az idősebb orvos, szakorvos szeretne tovább dolgozni, akkor a munkahelynek be kell adni egy kérvényt a továbbfoglalkoztatásra, és ez egy hosszú, bonyolult adminisztratív úton a kormány elé kerül, ők döntenek ez ügyben" - szögezte le, majd hozzátette: a folyamat sokszor megakad, vannak olyan szakorvosok, akik már évek óta várnak.

Egy magyar betegnek nem csak egy német, de egy lengyel vagy román sorstársánál is többet kell várnia a legújabb gyógyszerek befogadására, ennek pedig súlyos következményei is lehetnek. Részletek a cikkben.

"Jó lenne, ha ezt a rendeletet egész egyszerűen eltörölnék, de azzal is lehetne javítani a helyzeten, ha a bent fekvő kérelmeket elbírálnák, megengedve a továbbfoglalkoztatást."

A szaktárca szerint nincs probléma

Az RTL Klub megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát az ügyben, ahonnan azt az információt kapták, hogy az ellátás folyamatos, és bár előfordul, hogy ideiglenesen egy másik intézmény fogadja a betegeket, erről mindenkit tájékoztatnak. 


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső