+10° - +26°
Nincs front

Ágyneműt is vinni kell a kórházba

HáziPatika

A Szent László Kórházban fekszik három testvér, egy 4, és egy 17 hónapos kislány, és 2 és fél éves bátyjuk. A beteg gyerekek egy korábban, szintén a kórházban elkapott fertőzés miatt fekszenek már két hete az osztályon.

Otthonról bevitt ágynemű és lázmérő

Az édesanya néhány nappal ezelőtt kereste meg az ATV Híradóját történetükkel, amely egy átlagos bölcsődei vírussal kezdődött. A háziorvos tanácsára az anyuka elvitte kisfiát a Szent László Kórházba, ahol a gyerek egy rotavírussal fertőzött kislánnyal került egy kórterembe. A kisfiút két és fél nap után hazaengedték, mondván "minden rendben van". Nem így történt - írják.

Rotavírus elleni kötelező védőoltás jöhet

2017. május 18-án számoltunk be róla, hogy tavaly május elején a rotavírus miatt meghalt egy óvodáskorú gyerek Magyarországon. A gyermekorvosok akkor azért kampányolnak, hogy a rotavírus elleni vakcina is bekerülhessen a kötelező védőoltások protokolljába, mivel afertőzéstöbb tízezer megbetegedést okoz évente. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben és 2016-ban a legtöbb rotavírusos beteget a tavaszi hónapokban regisztrálták. A legtöbb megbetegedés az utóbbi két évben 2015 áprilisában volt, akkor 1487-en kerültek kórházba - írtuk korábbi cikkünkben.

Ágyneműt és lázmérőt is vinni kell a kórházba, csecsemő, baba, újszülött, kórház rotavírus rotavírus-fertőzés Szent László Kórház Egyesített Szent István és Szent László Kórház betegellátás
Három pici gyerek kálváriája a a Szent László Kórházban

Párna és wc-papír sincs

"Egy nappal később a kisfiam újra hányt, de akkor már a két kislányom is. Pénteki nap este bevittük az összes gyermeket a Szent Lászlóba, és azóta ott vannak, két hete most már, és semmi változás nincsen" - mondta el az édesanya, aki szerint a higiéniai körülmények sem megfelelőek, az ápolók nem fertőtlenítik a kezüket, és a cipőjükre sem húznak lábzsákot mielőtt belépnek a kórterembe. A kórtermi felszerelésben is hiányosságok voltak.

"Párna, ágynemű. Hát közölték, hogy ez mind nincsen úgyhogy menjünk haza, és hozzuk el. Lázmérő, mindenféle ilyen alapvető dolgok, wc papír, kéztörlő, fertőtlenítő szer" - mesélte az édesanya.


Megszólalt a kórház is

A kórház azt állítja, hogy minden hasmenéses beteg esetében elvégzik a székletvizsgálatot, és csak az azonos fertőzésben szenvedőket ápolják közös kórteremben. A kisfiú betegsége, és a rotavírus kezdetben hasonló tünetekkel jár. Azt is írják, hogy a higiéniás feltételek adottak, a munkaruházatnak nem része a lábzsák, a hozzátartozóktól nem kérnek az ápoláshoz szükséges felszerelést, a gyerekek kezelőorvosa pedig bemutatkozott a családtagoknak.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső