Adományokat vár a Szent János Kórház

HáziPatika

December 24-ig várják a segítő szándékúak hozzájárulását, hogy az osztályaikon fekvő betegeket jobb körülmények között láthassák el.

Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba - írja a Magyar Hang. A lap munkatársai az egészségügyi intézmény Facebook-oldalán szúrták ki a felhívást, mely igen szomorú képet fest a jelenlegi helyzetről.

gumikesztyű, eszközhiány
A gumikesztyű csak egy a hosszú listán szereplő dolgok közül. Fotó: iStock

Akár egy villanyégővel is segíthet

Mint írják a december 24-ig tartó akció során a kórház fogyóeszközeinek hiányát enyhítené, a különböző osztályok "kívánságlistáin" pedig olyan alaptételek is szerepelnek, melyekről azt gondolhatnánk, hogy biztosításuk nem okozhat gondot. A gyermekosztályon egyebek mellett gumikesztyűt, vécépapírt, lázmérőt szeretnének kapni, míg a gyermeksebészeten a villanyégő is szerepel a felsorolásban a csaptelepek, a mikró, a hűtő vagy a törölközők mellett.

Aki teheti, fogadjon örökbe egy listát

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához többek közt evőeszközt, pelenkát, tisztálkodószereket, hőmérőt, de ruhákat és cipőket várnak. Míg a II. belgyógyászati osztályon párna, takaró, tisztítószerek, de vérnyomásmérő vagy digitális lázmérő is elkelne.


Ahogy a lap a bejegyzést idézi: "akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját "örökbe fogadhatja". Az adományokat a főbejáratnál lévő szekrénybe várják, de érdemes lehet érdeklődni is, hogy mire van még szükség, ezt a kommunikácio@janoskorhaz.hu címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet megtenni.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső