A magánkórház ennyire vonzó lett

HáziPatika

Az egyik magyar magánbiztosító kutatása igazolta: hiába lesújtó a lakosság véleménye az állami egészségügyről, nem engedhetik meg maguknak, hogy magánkórházakban gyógyuljanak.

A magyarok negatívan ítélik meg a hazai állami egészségügyi ellátás színvonalát - erősítette meg egy friss kutatás. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.  ezerfős felméréséből kiderül az is, hogy az 50 év felettiek egy része kifejezetten rossznak tartja a magyar rendszert.

Tudta? Folyamatosan nő azoknak az asszonyoknak a száma, akik az állami helyett inkább magánkórházban szülnek. Részletek korábbi cikkünkben.

Ha az anyagi szempont nem számítana, akkor a válaszadók több mint fele hazai magánkórházban kezeltetné magát, állami kórházban pedig kevesebb mint ötödük gyógyulna. Meglepő azonban, hogy lesújtó véleménye ellenére nyugdíjas korúak jó része mégis az állami intézményt választaná. A megkérdezettek 15 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy kórházi kezelést igénylő betegség esetén inkább más országban gyógyulna.

Nem tudjuk megfizetni a magánkórházakat
Nem tudjuk megfizetni a magánkórházakat. Fotó: 123rf

A kutatás szerint a rendkívüli költségek az egészségügyi kiadások esetén rosszul érintenék a magyarokat. Egy nem várt megbetegedésnél a válaszadók közel felének nem lenne miből kifizetni a költségeket, ugyanis nem rendelkezik ilyen célú megtakarítással.

A magánegészségügy az államiból szívja el a munkaerőt. Az orvosok kétharmada már részben vagy egészben a privát intézményekben dolgozik. Részletek korábbi cikkünkben.

Minden nyolcadik válaszadó 1-50 ezer forint közötti összeget tett félre és ennél még kevesebb, csupán 8 százalék az, aki egy 50-100 ezer forintos kiadásra felkészült lenne. Egy ennél is magasabb összeg kifizetésére pedig általánosságban csakis minden huszadik ember képes.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső