A magánegészségügy segíthet a túlterhelt ellátórendszeren

Annak érdekében, hogy tehermentesítsék az ellátórendszert, önköltségi áron, haladéktalanul készek bekapcsolódni a közellátásba a meghatározó magánegészségügyi szolgáltatók. Kapacitásaik azonnali hasznosításáról hétfőn tárgyalást kezdeményeztek az egészségügyi kormányzattal - tájékoztatott a PRIMUS Egyesület.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületének tagjai az egészségügyi válsághelyzet idejére profit nélkül ajánlják fel kapacitásaikat az állami rendszerben leállt diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs feladatok ellátására. A részletek kidolgozására az Egészségügyi Szolgáltatói Tanács létrehozását javasolják, és az egyesület szerint március közepén elkezdődhetne a közfinanszírozott betegek ellátása. Leitner György, az egyesület elnöke, az Affidea Magyarország vezérigazgatója azt közölte, hogy az egyesület tagjai egyhangúlag ajánlották fel segítségüket.

Koronavírus: félelmetesen nagy a terhelés a kórházakon

A koronavírus-járvány harmadik hullámával egyre több a kórházi ellátást igénylő beteg és egyre nagyobb a terhelés a kórházakon. Erre a rezidensek átirányítása jelenthet ideiglenesen megoldást. Részletek itt.

Mint arra az egyesület emlékeztetett: a védelmi intézkedések szigorításáról szóló, pénteken megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején az országos kórház-főigazgató, kártalanítás mellett, határozattal bármely - nem állami vagy önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú - egészségügyi szolgáltatót kötelezhet arra, hogy a koronavírus elleni védekezéshez szükséges ingatlan, valamint ingó eszközöket és felszereléseket a kijelölt állami vagy önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú egészségügyi intézmény rendelkezésére bocsássa.


Azt kérik, tekintse őket partnernek az állam

Ennek kapcsán a magánszolgáltatók azt kérik, hogy az állam tekintse őket partnernek, hiszen nem csupán a rendeletben foglalt átirányítható szakemberek, eszközök és infrastruktúra biztosítására alkalmasak. Biztonságos, magas szintű ellátást nyújtó szakmai kompetenciaközpontok is, amelyek közvetlenül bevonhatók a közellátásba.

Magyarországon már ötféle vakcina érhető el az új típusú koronavírus ellen, nyugati és keleti egyaránt. De vajon mennyit számít, hogy ezek közül melyiket kapjuk meg? Cikkünkben elolvashatja a szakember véleményét.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső