A kórházi fertőzések így előzhetők meg

A kórházi fertőzések megelőzése érdekében a legionella baktérium terjedését megakadályozó vízszűrő berendezéseket helyeztek üzembe az állami fenntartású kórházakban - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

MRSA: hogyan védekezhetünk ellene? A választ itt találja!

A melegvízrendszer mikrobiológiai csíramentesítésére szolgáló szűrőrendszert 130 egészségügyi intézményben alakították ki. A fejlesztés összesen 2,5 milliárd forintba került. A cél az, hogy a kórházi fertőzések előfordulását tovább mérsékeljék.

kórház, kórházi fertőzés, csíramentesítés, vízszűrő rendszer, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés
Vízszűrőkkel küzdenek a fertőzések ellen. Fotó: iStock

A leggyakoribb fertőzések

Bár Magyarországon kedvezőbb a fertőzési arány az uniós országokhoz képest, a kórházi fertőzések világszerte jelentős problémát okoznak - hangsúlyozta a miniszter. A leggyakoribb problémák közé tartozik a tüdőgyulladás, a húgyúti fertőzés, a műtéti sebfertőzés és az orvosi eszközök használata során fellépő fertőzés.


A kórházfejlesztések során nagy hangsúlyt fektetnek a kórházi fertőzések csökkentésére. 11,5 milliárd forint állt rendelkezésére negyven kórháznak ahhoz, hogy megújítsák a kézfertőtlenítés mechanizmusát, vagy csökkentsék a levegő szennyezettségét nemcsak a műtőkben és az intenzív osztályokon, hanem a kórház ebből a szempontból érintett más részlegein is - ismertette Kásler Miklós.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső