+7° - +22°
Kettős front

A jövő kórháza épül Budapesten

HáziPatika

A betegek biztonsága lesz az elsődleges szempont a leendő dél-budai centrumkórház tervezésénél. Ezt szolgálják az ultramodern technikákkal felszerelt egyágyas kórtermek éppúgy, mint a csúcstechnológiás orvostechnikai eszközök - mondta a beruházás miniszterelnöki biztosa.

Bedros Róbert megfogalmazása szerint bizonyos értelemben egy kompromisszumok nélküli szuperkórház épülhet meg néhány éven belül, amelyben nem valamiféle elitellátás, hanem egy minden igényt kielégítő, XXI. századi közellátás folyik majd - írja a magyaridők.hu.

Komoly gondban a hazai egészségügy

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ teljes éves adatai szerint 2015-ben 941 egészségügyi dolgozónak állítottak ki hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzésre, 2016-ban 823-nak. Mérséklődik az elvándorlás, a szakemberek szerint azonban nem szignifikáns mértékben. Ráadásul egy másik tényező is szerepet játszik a magyar egészségügy humánerőforrás-válságában: a belső migráció. Részletek!

Bedros szerint olyan volumenű egészségügyi beruházás, mint a dél-budai centrumkórház az elmúlt száz évben nemcsak Budapesten, de az egész országban sem volt, majd hozzátette, hogy a dél-budai szuperkórház a főváros legjelentősebb kórházfejlesztésének, az Egészséges Budapest programnak is a legnagyobb építkezése. A miniszterelnöki biztos úgy nyilatkozott, hogy amennyiben minden a megfelelő ütemben halad, úgy két éven belül megkezdődhet az építkezés. Ennek eredményeképp pedig a tervek szerint egy teljesen új, körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán, amely a nap 24 órájában, a hét összes napján minden sürgős esetet képes lesz ellátni.

Egy körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán
Egy körülbelül ezerágyas centrumkórház épül Dél-Budán

Bedros szerint a szuperkórház minden szinten 21. századi lesz: az épület üzemeltetését szuperbiztonságos informatikai rendszerek felügyelik majd, de a biztonságot szolgálja a hagyományos és az infokommunikációs akadálymentesítés, a speciális betegazonosító és betegtájékoztató rendszer, a gyors diagnosztikai eszközök széles tárháza, a legmodernebb műszerezettség vagy a tervezett robotsebészeti műtő is.


De Bedros Róbert szerint arra is törekedni fognak, hogy a lehető legkellemesebbé tegyék majd a gyógyulási és a munkakörnyezetet: "Elképzeléseink szerint napfényes, tágas betegszobákban gyógyulhatnak majd a betegek, és az orvosi, valamint a nővéri pihenőket is a kor színvonalának megfelelően alakítjuk ki. A koncepcióink­ban az is szerepel, hogy a dolgozók gyermekeinek egy óvoda és egy bölcsőde is helyet kap majd."

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső