+15° - +34°
Nincs front
Kérdések és válaszok

Mi történik a bőr öregedésekor és hogyan lassíthatjuk le a folyamatot?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

A bőr természetes öregedési folyamata 25 éves korban elkezdődik, és az első ráncok megjelenésével válik láthatóvá. A bőr regenerációs folyamata lelassul, a kollagén, az elasztin és a lipidek termelése csökken. A bőr öregedését külső tényezők is befolyásolják. A környezeti stressz, az UV sugárzás, az ózon és a légszennyezettség szabadgyökök képződéséhez vezetnek a bőrben. Ezek az agresszív molekulák reakcióba lépnek a bőr saját építőelemeivel, olyan látható sejtkárosodást okozva, mint a szárazság, a feszesség érzés és az idő előtti ráncosodás. A bőr gyorsabban (idő előtt) öregszik, a személyes életstílustól függően. Az alváshiány, a sok stressz, a dohányzás és a napon történő hosszabb tartózkodás is idő előtti bőröregedést okozhat. Az érzékeny bőr szintén gyorsabban öregedhet.
A bőrben természetes módon megtalálható antioxidánsok, például az E-vitamin vagy a bőr saját Q10 koenzime, hatástalanítani tudják a szabadgyököket. A bőr ezekből nem tartalmaz eleget önmagában, ezért kell bőrápoló szerekkel kiegészíteni.

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Hol érdemes bőrtesztet végezni új kozmetikum alkalmazása előtt?

Tippek

Az arclemosót finom, körkörös mozdulatokkal kell könnyedén felvinni a bőrre, majd egy-két perc behatási idő után, meleglangyos, a zsíros szennyeződést oldó vízzel lemosni.