Végre jön a tavasz, vigyázzunk a bőrünkre!

Amikor munkába utazunk, a szabadban sportolunk, vagy egy kávézó teraszán üldögélünk UV sugarak is érnek minket, amelyek károsíthatják arcunk érzékeny bőrét. Az Eucerin® elmagyarázza, miként tudjuk optimálisan védeni bőrünket.

Annak ellenére, hogy csodálatos érezni a nap meleg sugarait az arcunkon, az is fontos, hogy ne becsüljük alá a napsugarak erejét. Sok emberben él az a széles körben elterjedt tévhit, hogy csak napozás vagy szabadtéri sportolás közben, illetve a napon töltött időtartam erejéig kell fényvédő terméket használnunk. Az UV sugárzás azonban még felhős időben is mélyen a bőrbe hatol, s károsítja a dermis mélyebb rétegeiben található kollagént és elasztint, valamint hiperpigmentációt, ráncokat és érdes bőrt eredményez. Különösen fontos, hogy minden nap védjük az arc bőrét az UV sugárzás károsító hatásai ellen, mivel ez az egyik olyan bőrfelület, amely leginkább ki van téve a nap sugarainak. A fényvédő termékek rendszeres és bőséges mennyiségben történő alkalmazása a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzuk a bőr korai öregedését.
Az Eucerin® tippjei garantálják az érzékeny arcbőr optimális fényvédelmét:
  • Mindig bőséges mennyiségben alkalmazzuk a napozó termékeket. Egy teli kávéskanálnyi mennyiségre van szükség a teljes archoz.
  • Ha valakinek érzékeny a bőre a napfényre, világosabb a bőrszíne, vagy a közelmúltban volt kémiai hámlasztáson vagy lézeres kezelésen, annak mindig magas faktorszámú terméket (50+) kell használnia az arcán, mivel az arcbőr nagyon érzékeny az UV sugárzásra.
  • Manapság nagyon sok közepes fényvédelemmel ellátott nappali krém kapható. Mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk, hogyha közvetlen napsugárzásnak vagyunk kitéve, akkor ez a védelem nem elégséges, főként, ha bőrünk érzékeny a napfényre. Emiatt jó ötlet, ha magas, illetve nagyon magas faktorszámú napozó termékeket használunk minden nap. Az ideális napi rutin az lenne, ha a bőrtisztítás után bőrápoló krémet használnánk (hidratáló vagy öregedésgátló krém), majd pedig napozó terméket, és végül a szokásos módon végeznénk el a sminkelést.
  • Az arcbőrünk általában fokozottabb ápolást igényel, mint más bőrfelületeink, az arcbőr rendkívül hatékony fényvédő termékeket kíván. Továbbá, különösen a nők számára van szükség olyan sajátos termékekre, amelyek más nappali krémekkel és a sminkkel együtt is megfelelően hatékonyak. A továbbfejlesztett Eucerin® Sun Napozó termékek arcra nem teszik zsírossá a bőrt, és jól kombinálhatók más bőrápoló és kozmetikai termékkel. Könnyű felvinni őket a bőrre, gyorsan beszívódnak, és különböző összetételben kaphatók az eltérő bőrtípusok számára. A Sun Mattító napozó fluid normál/vegyes és zsíros bőrre, a Sun Napozó krém arcra pedig normál és száraz bőrre ideális.
  • Ha valaki szeret mély kivágású blúzt viselni, vagy szereti a nagyon rövid frizurát, az figyeljen arra, hogy fényvédő krémet is használjon a dekoltázsára, nyakára, egészen fel a nyakszirtig. Néhány szakértő állítja, hogy igazán a nyak bőrének állapotából és a dekoltázsból lehet megmondani egy nő korát. Továbbá, ne felejtsünk el magas faktorszámú fényvédő terméket használni az ajkunkon és a kezünkön is, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, hiszen ajkaink nem képesek a pigmenttermelésre, és különösen érzékenyek az UV sugarak által okozott károsodásra, valamint a kezünk is ki van téve a nap által okozott károsodás kumulatív hatásának. A fülünk is hamar leég, ezért fényvédő krémmel kell védeni. A bőrgyógyászok rendszeresen emlékeztetnek minket arra, hogy ne felejtsük ki a fülünket, amikor napozó terméket használunk, hiszen ez testünk egyik olyan területe, amely a legtöbb UV sugárzás okozta károsodást szenvedi el.
  • Még ha árnyékban tartózkodunk is, akkor is érdemes napozó terméket használni. Az UV sugarak visszaverődnek ránk a környezetünkből, ezért az árnyék sem jelent elégséges védelmet a nap ellen. Ugyanez érvényes a felhős időre is: a felhők vastagságától függően az UV sugárzás akár 90 százaléka is átjut rajtuk. A magas FF faktorszámú fényvédő krémek használata mellett is lebarnulunk, de ez egészséges barnaság lesz. Az csak egy mítosz, hogy nem barnulunk le, ha erős fényvédő krémet használunk, mivel nincs olyan fényszűrő, amely az UV sugárzás 100 százalékát kiszűrné.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Melyik az a testrészünk, ahol nem alakulhat ki pattanás?

Tippek

A legjobb, ha a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokat használunk. A bőrtípus megállapítása nem mindig kézenfekvő, de a kozmetikus szívesen segít ebben.