+13° - +25°
Nincs front

Tökéletesség nincs, de a törekedés is eredmény

Dr. Csoma Zsanett gyermekbőrgyógyász személyes érintettség miatt - harmadik gyereke koraszülött volt - döntött úgy, hogy tudását a szegedi koraszülött intenzív osztályon is kamatoztatja. Emellett orvostanhallgatókat oktat, kutatásokban veszt részt és kuratóriumi elnökként is ismerhetik.

A negyedik alkalommal átadott Richter Aranyanyu Díj idei orvosnő kategória díját, Dr. Csoma Zsanett gyermekbőrgyógyász, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának részlegvezető egyetemi adjunktusa, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnöke, három kisgyermek édesanya vette át.
A negyedik alkalommal átadott díj olyan - kizárólag nőknek szóló - elismerés, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a klasszikusan női egészségügyi foglalkozások dolgozóira. Azokra a hölgyekre, akik munkája nélkülözhetetlen, de ezt sokszor nem háláljuk meg nekik eléggé.

Mennyire lepte meg, hogy jelölték a Richter Aranyanyu díjra?

Óriási meglepetés és öröm volt számomra, amikor megtudtam, hogy jelöltek a Richter Aranyanyu díjra. Már maga a jelölés is nagyon megtisztelő volt, azonban az igazán nagy öröm és izgalom akkor következett, amikor megtudtam, hogy a közel négyszáz jelölt közül bekerültem a tizenkét döntős közé. Innentől kezdve szinte minden nap, a filmforgatás és a szavazás időszaka is igazi ünnep volt, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést és szeretetet kaptam.

Mit gondol, minek köszönhető, hogy ennyien szavaztak önre?

Minden napi életem, munkám során orvosként, nagyon sok beteggel találkozom. Az utóbbi időben főleg gyermekbőrgyógyászattal foglalkozom, és igyekszek minél több kis betegnek segíteni a gyógyulásban. Az orvosi munkámat nem szakmának, hanem hivatásnak tekintem, és úgy érzem, ez a mentalitás megtérül.

Munkája során mi az a legfontosabb alapelv, amelyet szem előtt tart, amelynek szeretne megfelelni?

Egész életemben azt vallottam, a legfontosabb az, hogy saját magunkkal szembe tudjunk nézni, Megfeleljen a lelkiismeretünknek minden, amit nap mint nap teszünk, cselekszünk. Az ember sok kisebb-nagyobb hibát követ el élete során, tökéletesség nincs, de ha csak törekszünk is erre, az is nagyon nagy eredmény.

Milyen üzenetet szeretne megfogalmazni, milyen példát szeretne mutatni, az azonos területen dolgozó kollégáinak?

Orvosként óriási feladatot kaptunk az élettől. Lehetőséget és tudást arra, hogy betegeket gyógyítsunk, életeket mentsünk. Nagyon boldog vagyok, hogy gyermekbőrgyógyászként részt vehetek a gyermekek gyógyításában. Beteg kisgyermeket látni nagyon szomorú dolog, annál nagyobb öröm őket vidáman, gyógyultan, egészségesen látni.

A gyógyítás nagy kihívás, öröm, de bizony néha akadnak kudarcok is. A betegek felé nagyon sok pozitív energiát, reményt kell sugározzunk, ez már önmagában elősegíti gyógyulásukat. Folyamatosan tanulnunk, képeznünk kell magunkat. Számomra igen nagy energiát ad a klinikai kutatás is, emellett nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a jövő orvosgenerációjának tanítására is.

A befektetett munka mindig megtérül, ezt el kell hinnünk. A munkában is legalább olyan fontos a tűz és a szenvedély, mint a magánéletben. Nem szabad hagyni kialudni.

Mit jelent önnek a Richter Aranyanyu díj? Tapasztalt valamilyen változást amióta megkapta a díjat?

A Richter Aranyanyu Díj elnyerése óriási megtiszteltetés számomra. Egy rendkívül rangos társadalmi díjról van szó, amelynek fő célkitűzése, hogy a hagyományos, segítő szakmákban, az orvoslás, az egészségügy és a pedagógia területén dolgozó, családjukért, környezetükért és a társadalomért sokat és láthatatlanul ténykedő nők munkáját megmutassa, elismerje és díjazza.

A díj alapítói és a szakmai zsűri tagjai valamennyien társadalmilag-szakmailag nagyon elismert emberek. Külön öröm számomra, hogy a rengeteg szavazat mellett a szakmai díjat kaptam meg. Ez igazi elismerés az eddigi munkám kapcsán, és megerősít abban, hogy helyes úton járok.

Folyamatosan rengeteg pozitív visszajelzést, szeretet kapok a díj elnyerése óta. Ami külön öröm számomra, hogy munkám, munkánk, a beteg újszülöttek, koraszülöttek ellátásának támogatását célzó tevékenységünk is rengeteg figyelmet kap, hála a kitüntetésnek.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Délelőtt északkeleten napos idő lesz, máshol tovább növekszik a felhőzet, és elszórtan záporok alakulnak ki.

Egészséget befolyásoló hatások:
N/A

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag