"Munkánkat a jövőnek szenteljük"

HáziPatika

Szinte minden embernek van olyan rokona, ismerőse, akinek valamilyen súlyos betegséggel kell megküzdenie. Az ember ilyenkor tehetetlennek érzi magát, én viszont ezt a tenni akarást fordítom cselekvésbe a mindennapi munkám során - vallja Szlávik Péter, a Servier Hungária külkapcsolati és kommunikációs vezetője.

Magyarország a daganatos megbetegedések mellett számos egyéb egészségügyi mutató tekintetében is sereghajtó. Az innovatív gyógyszeripari vállalatok ezért folyamatosan kutatnak és fejlesztenek annak érdekében, hogy a nehezen vagy nem kezelhető betegségek gyógyításához is új hatóanyagokat, korszerűbb terápiákat hozzanak létre. Ebben a folyamatban évente több onkológiai készítményt is törzskönyveznek világszerte, ami a magyar betegek számára is reménykeltő.

Az új onkológiai gyógyszerek befogadási ideje az ártámogatásba Magyarországon rendkívül hosszú, egy nemrégiben elvégzett elemzés szerint átlagosan 3,7 év, így - a terápiás lehetőségek robbanásszerű fejlődése ellenére - sokszor éveken át változatlan marad a betegek számára elérhető terápiák köre. Erről részletesebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Szinte minden családot érint

"Szeretek olyan munkát végezni, aminek igazán van értelme, társadalmilag is hasznos, ahol úgy érezhetem, általa egy kicsit jobbá tehetem a világot. Ezért választottam életpályám kezdetén az államigazgatást, több mint 10 éve pedig az egészségügyet, a gyógyszeripart" - hangsúlyozta Szlávik Péter, a Servier Hungária külkapcsolati, market access és kommunikációs vezetője. Egészségügyben dolgozó emberként szívügyének tekinti a betegségek elleni küzdelmet. Hozzátette még, hogy szinte nincs olyan magyar család, amelynek legalább egy tagja ne harcolna valamilyen súlyos betegséggel.

Szlávik Péter, a Servier Hungária külkapcsolati, market access és kommunikációs vezetője
Szlávik Péter, a Servier Hungária külkapcsolati, market access és kommunikációs vezetője

Az onkológia mellett számos terápiás területen érkeznek szinte nap mint nap az új készítmények, terápiás lehetőségek és kutatási eredmények, ehhez pedig a magyar orvosoknak sokszor nem egyszerű időben hozzáférni.  Külkapcsolati vezetőként közvetetten személyesen is tudja segíteni az orvosok munkáját és ezzel a betegek gyógyulását. Nem utolsósorban pedig a Servier munkatársaival együtt azon dolgozik, hogy a legújabb orvosi innovációk a magyar betegek számára is elérhetővé váljanak azzal, hogy támogatásba kerülnek. Egy onkológiai terápia befogadásának tekintetében pedig az idő valóban emberéletekben mérhető.


Az innovatív gyógyszerek nemcsak a súlyos betegek számára nyújthatnak reményt, de hozzájárulhatnak ahhoz is, hogy a korai stádiumú beteg ne essen ágynak, állapota miatt ne veszítse el a munkáját. "Számomra nagyon fontos, hogy a mindennapi munkánk mögött transzparens, ellenőrzött folyamatok húzódnak, amelyek hozzájárulhatnak a betegek életkilátásainak javításához. Ha egy mondatba kellene összesűríteni a filozófiánkat, én azt mondanám: Az emberiség legalapvetőbb szükségletéért, az egészségért dolgozunk, munkánkat pedig a jövőnek szenteljük" - vallja Szlávik Péter.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait