Jó hír, hogy nőhet a gyógyszerkassza

HáziPatika

Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik a kormány és az MNB javaslatait.

Néhány napja jelentette be a Magyar Nemzeti Bank azt az átfogó, 330 pontból álló Versenyképességi programot, amelynek végrehajtásával a tervek szerint hazánk eredményesen zárkózhat majd fel a legfejlettebb országok közé.

A program összesen 12 területet érint, a javaslatok pedig a többi között kiterjednek az egészségi állapot javítására, a korszerű tudás megszerzésére és a családalapítás, gyermekvállalás támogatására is. Az egészségügyet érintő javaslatcsomagot, valamint a 330 pontos Versenyképességi Program magállapításait az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli és előremutatónak tartja - különös tekintettel az innovatív gyógyszerekre vonatkozó és az egészségügy hatékonyságának növelésére irányú javaslatokra.

aipm
Az AIPM előremutatónak tartja az új egészségügyi javaslatcsomagot (Fotó: 123rf)

Bíznak a megfelelő forrásokban

Az egyesület bízik abban, hogy a megvalósításhoz a kormány megfelelő forrásokat is biztosít, így például a gyógyszerkassza is növekedhet - tekintettel arra, hogy a gyógyszerkiadások az elmúlt 12 évben reálértéken nem emelkedtek.

Mi az okosgyógyszer?

Az okosgyógyszerek mindig az aktuálisan legmodernebb, leghatékonyabb terápiát képviselik egy adott betegséggel kapcsolatban. Jelentős, újszerű fejlesztések eredményeit alkalmazzák a gyakorlati gyógyításban. Új reményt, új lehetőséget adnak a súlyos betegeknek, hiszen még nem gyógyítható betegségek kezelésére nyújtanak új megoldásokat. Mit érdemes tudni az okos gyógyszerekről? Kattintson!

A gyógyszerekre fordított nettó magyar közkiadás mértéke elmarad még a visegrádi országok átlagától is. Míg közben a gyógyszeripari szereplők különadók formájában mára a kassza ötödét állják.


Maximális partnerség és szakmai segítség

Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója a magyar innovatív gyógyszergyártók nevében üdvözölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank stratégiai javaslatai közé bekerült az innovatív terápiák alkalmazásához szükséges források előteremtésének szándéka. Ezt az innovatív gyógyszeripar maximális partnerséggel és szakmai segítséggel kívánja támogatni.

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait