Indul a szavazás az egészségre nevelő projektekre

HáziPatika

November 18-tól kezdődően két héten keresztül, december 2. éjfélig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire a www.nekemszol.hu oldalon. A legtöbb voksot elnyerő pályázat bruttó félmillió forint pénzdíjban részesül.

Október 22-én lezárult a 2020-as Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat nevezési határideje, melyet követően a zsűri megkezdte a pályaművek értékelését. A tavalyi évhez hasonlóan a zsűri által a legjobbak közé válogatott 10 projektekből idén is választhat a közönség a www.nekemszol.hu/szavazas oldalon, és a legtöbb szavazatot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett.

Díjat kap, aki egészségre nevel

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) idén ötödik alkalommal hirdette meg a több mint kétmillió forint összdíjazású pályázatot, melynek célja, hogy elismerje az egészségértéshez kapcsolódó projektek alkotóit, és segítsen abban, hogy minél több emberhez jussanak el a kezdeményezéseik. Az egészségértés fejlesztése azért fontos, mert azok, akik jobbak ezen a területen, inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy az Egészségértés - Fókuszban a család témában különdíjat is osztanak. A pályázatra 2019. október 1. és 2020. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

AIPM

"Örömteli, hogy a koronavírus-járvány nem törte le az egészségértés fejlesztéséért küzdő szervezetek lelkesedését, és így idén is számos ötletes pályázattal találkoztunk zsűritársaimmal, Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével és Kókai-Nagy Ákossal, az AIPM elnökével. Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy szavazzon, nézze meg ezeket a remek példákat, és döntsön arról, kié legyen az 500 ezer forintos közönségdíj" - mondta el Tóth Icó zsűritag, a 2018-as Nekem Szól! pályázat egyik első díját is elnyerő, a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért dolgozó Mályvavirág Alapítvány elnöke. A zsűri által kiválasztott legjobb egészségértést fejlesztő projektekről részletesebb információ és a projektgazdákkal készült videók a www.nekemszol.hu/szavazas oldalon tekinthetők meg. 


A kategóriák, valamint a Különdíj győztesei egyenként bruttó félmillió forintos, míg a közönségdíj nyertese szintén bruttó 500 ezer forint pénzdíjban részesül. A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait