Egy héttel tovább lehet pályázni az egészségértés díjra

HáziPatika

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 27-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) több mint egymillió forint összdíjazású pályázatának célja, hogy minél több ember megismerje az ország legjobb egészségértést fejlesztő programjait.

Október 27-én éjfélig meghosszabbította a Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár fővédnökségével futó Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat leadási határidejét az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Az idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy díjazza és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az egészségértés azért fontos, mert azok, akik inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

A Bethesda Gyermekkórház a díjátadón. Fotó: AIPM
A Bethesda Gyermekkórház a pályázat tavalyi díjátadóján. Fotó: AIPM

"Az egyre növekvő információmennyiség mind a lakosságot, mind az egészségügy szereplőit új kihívások elé állítja, így a hiteles, tényszerű, ám közérthető, egészséggel kapcsolatos kommunikáció minden szereplőtől folyamatos fejlődést kíván. Van még mit tennünk az egészséggel kapcsolatos tudásunk fejlesztése érdekében, hiszen kutatásunk alapján minden második magyar embernek problémás az egészségértése" - mondta el a pályázat kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Még várják a nevezéseket

A korábbi évektől eltérően a pályázatokat idén új weboldalon, a www.nekemszol.hu-n keresztül küldhetik be a jelentkezők, ahol a zsűri által kiválasztott legjobb 20 (kategóriánként 5-5) pályaműről a közönség is szavazhat. A legtöbb voksot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett. A Nekem Szól! 2019 Egészségértés Díjra október 27-ig az alábbi területekről várják a pályaműveket:

  • egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek
  • társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik
  • média és a kommunikációs ipar szereplői
  • egészségipar szereplői

Az első három kategória minden győztese bruttó 200 ezer forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100 ezer forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 ezer forintos pénzdíjban részesülnek. Az egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200 ezer forint pénzdíjban részesül.


A pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a nekemszol.hu oldalon érhetőek el.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait