+7° - +22°
Kettős front

Videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás

2014. április 25-től a hazai szolgáltatók közül elsőként a Vodafone Magyarország tette kilenc budapesti üzletében térítésmentesen elérhetővé hallássérült ügyfelei számára a videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatást, jelentette be dr. Beck György, a cég magyarországi elnöke.

"Felelős mobilszolgáltatóként kiemelt jelentőségűnek tartjuk az esélyegyenlőség megteremtését. Ma Magyarországon a közel 500 ezer fős fogyatékkal élő lakosság 15%-a siket vagy nagyothalló. Szeretnénk számukra is ugyanazt az ügyfélélményt nyújtani, mint a hallóknak, biztosítani, hogy maradéktalanul élvezhessék a mobilkommunikáció előnyeit. A videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás üzleteinkből történő térítésmentes elérése újabb jelentős lépés a hallássérültek életének megkönnyítése terén." - mondta dr. Beck György.
"A közigazgatási reform részeként 2013-ban elindítottuk a teljes körű, szellemi és fizikai akadálymentesítést annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők az ügyintézés során semmilyen szempontból ne szenvedjenek hátrányt. Örömmel üdvözlünk minden hasonló szellemiségű piaci kezdeményezést, így a Vodafone újonnan bevezetett szolgáltatását is."- mondta el a sajtótájékoztatón dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy mind az állam, mind pedig a piaci szereplők megtegyenek minden tőlük telhetőt a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása érdekében, és jelentős előrelépésnek nevezte az említett cég úttörő kezdeményezését.

A telekommunikációs cég üzleteiben beindított szolgáltatás a Vodafone Magyarország Alapítvány és a Hallatlan Alapítvány együttműködésének eredményeképp 2013 nyarán elindított videós jelnyelvi tolmácsszolgálat tevékenységére épül, amelynek célja, hogy megkönnyítse a hallássérültek számára a mindennapi ügyintézést, legyen szó akár egészségügyi problémáról, akár jogi, vagy hivatalos ügyekről. A mobiltechnológiának köszönhetően a jeltolmácsnak nem szükséges személyesen jelen lennie, okostelefon vagy táblagép, illetve egy ingyenesen letölthető videóchat-program segítségével bárhonnan elérhető a nap 24 órájában.

Videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás (Fotó: Europress)

Videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás (Fotó: Europress)


A hazai szolgáltató szektoron belül elsőként a Vodafone kilenc budapesti üzletében elérhetővé tett videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségét a kihelyezett táblagépeken immár azon ügyfelek is igénybe vehetik, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy táblagéppel. A cég várakozása szerint a jelnyelvi tolmács közreműködésével az eddiginél jóval könnyebb lesz az eligazodás a mobil- és mobilinternet szolgáltatások, valamint készülékek világában, így az ügyintézés kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válik, a kommunikációs nehézségek pedig gyakorlatilag megszűnnek. Az üzletekben dolgozó munkatársak a szolgáltatás indulását megelőzően érzékenyítő tréningen vettek részt, megismerhették a siketek magyarországi helyzetét, kultúráját, illetve elsajátítottak néhány olyan jelet, amely megkönnyíti a kommunikációt a jelnyelvi tolmács bekapcsolódásáig.

A vállalat kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség megteremtését, s törekszik arra, hogy termékeivel, mobilkommunikációs szolgáltatásaival a hazánk harmadik legnagyobb nyelvi kisebbségének számító több mint 70 ezer siket és nagyothalló igényeihez is igazodjon. Évek óta biztosít kifejezetten a hallássérültek számára kialakított kedvezményes flottacsomagot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), illetve a Csend Hangja Klaszter számára, s a Hallatlan Alapítvánnyal közösen létrehozta a jelnyelv elsajátítását segítő, okostelefonra és táblagépre is letölthető online jelnyelvi szótárt, amely a magyar jelnyelv hatékony oktatási formáját nyújtja. A szolgáltatások fejlesztése terén újabb jelentős előrelépés a videós jelnyelvi tolmácsszolgálat elérhetőségének biztosítása kilenc budapesti üzletből. A tervek szerint a sikeres próbaidőszakot követően a szolgáltatás országszerte elérhető lesz a Vodafone üzleteiben.

Az alábbi budapesti üzletekben érhető el jelenleg a jelnyelvi tolmácsszolgálat:

Mammut I. Márkaképviselet
Allee Márkaképviselet
Duna Plaza Márkaképviselet
West End City Center Márkaképviselet
Vodafone Belváros
Europark Márkaképviselet
Arena Plaza Márkaképviselet
Millenium City Center Márkaképviselet
Köki Terminál Márkaképviselet
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+13, +22 °C
Minimum:
+7, +13 °C

Hazánkban hétfon délelőtt nyugat, délnyugat felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet, de legfeljebb délen lehet helyenként eső.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag