Hormonzavar, meddőség, túlsúly?

Hormonhatározó néven nyitott online adatbázist a HáziPatika.com.

A kisokos minden tudnivalót tartalmaz a hormonokról képződésük helyétől működésükön át a leggyakoribb rendellenességekig.
Elhízás, levertség, fáradékonyság - csak néhány a modern kor betegségei közül, melyek kialakulásáért leggyakrabban stresszes munkahelyünket okoljuk, és melyekkel mára megtanultunk együtt élni. Ennek azonban nem feltétlenül kellene így lennie. A felsoroltak ugyanis sok esetben nem életünk megváltoztathatatlan részei, hanem hormonális zavarok következményei.

A Hormonhatározót itt érheti el: www.hazipatika.com/hormonhatarozo

"A hormonok fontos feladatokat betöltő fehérjék a szervezetünkben, hiányuk, esetleg csökkent, vagy éppen túlzott termelődésük panaszokat, betegségeket okozhat. Sokkal több probléma mögött állnak a hormonális rendszer zavarai, mint gondolnánk, és egyre több embert érintenek akár már fiatal korban is" - mondja Pilling Róbert, a HáziPatika.com főszerkesztője.

Nézze meg hormonhatározónkat! (Fotó: Europress)

Nézze meg hormonhatározónkat! (Fotó: Europress)


Hormonrendszerünk kihat szervezetünk egészére: gyakorlatilag nincs olyan szerv, melynek működését ne befolyásolná a hormonok alacsony szintje, vagy túltengése. Hormonális problémák állhatnak a pattanásos, sápadt vagy pirulékony bőr, a köröm és hajproblémák, a növekedési problémák és a látászavarok mögött is. A szabálytalan menstruáció, a meddőség és a gyakori vetélés is sokszor hormonháztartási zavarra vezethető vissza.

A Hormonhatározó azért született, hogy legyen egy olyan tudástár, mely a téma minden tudnivalóját egy helyen tartalmazza. Az adatbázis az emberi test összes hormonját egységes szerkezetben, közérthetően mutatja be. Kitér a termelődés módjára éppen úgy, mint a kémiai szerkezetre vagy éppen az adott hormon hatásának részletezésére, és természetesen a hiány vagy a többlet tüneteire is. A határozó szócikkeit Dr. Bérczy Judit belgyógyász-endokrinológus, a Budai Endokrinközpont szakorvosa lektorálta.

A Hormonhatározót itt érheti el: www.hazipatika.com/hormonhatarozo

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait