+18° - +33°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 11., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk É

9-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt sok napsütés várható, emellett elkezdenek növekedni a gomolyfelhők. Számottevő csapadék nem várható. Délután közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre készülhetünk. Elszórtan helyi záporok kialakulására kell készülni, néhol egy-egy zivatar is lehet. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 20, 25 fok lesz. Kedden nem érkezik front, de fokozódik a hőterhelés. Már az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek. Többen alvászavarokkal, koncentrálási problémákkal küzdhetnek, emellett gyakori lehet az ingerlékenység is. A legmelegebb órákat ajánlott zárt, hűvös helyen tölteni, fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! Fontos a folyamatos folyadékpótlás! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, augusztus 12., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +22 °C

Maximum:
+26, +31 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk É

4-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a napsütést helyenként gomolyfelhők zavarják, ezekből egy-egy zápor kialakulása nem zárhatü ki. Délután folytatódik a nyaralóidő, csak elvétve lehet egy-egy zápor. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 16, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 18, 26 fok lesz. Szerdán nem érkezik front, azonban a több napja tartó kánikula többeknél okozhat panaszokat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség. Többen fáradékonyak, tompák lehetnek, emellett ingerlékenység is jelentkezhet. Fokozódik a szervezetet érő hőterhelés, a szívbetegek a legveszélyeztetettebbek. A tűző napon fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, augusztus 13., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+26, +31 °C

Szél: mérsékelt É

12-15
Napsütéses
órák száma
Gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag