Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 20., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+12, +17 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős DK

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a pára és ködfoltok feloszlanak, többnyire gyengén felhős lesz az ég, de helyenként lehetnek közepesen felhős területek is. Délután Gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Kedden nem érkezik fölénk front. A reggeli időszakban erősen lehűl a levegő, emiatt többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok. A tünetek mérséklése érdekében ajánlott egy reggeli tornával kezdeni a napot. A hűvös időben nő a meghűlés kockázata, réteges és vastag öltözet javasolt. A közlekedés során a reggeli pára okozza a fő veszélyt, napközben a napsütés lehet zavaró. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, október 21., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+14, +19 °C

Szél: erős D

3-4
Napsütéses
órák száma
Délelőtt az erősen és gyengén felhős területek egyaránt jelen lesznek, de csapadék nem valószínű. Délután a felhős időszakok lesznek túlsúlyban, csak pár helyen süthet ki a nap. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, október 22., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: mérsékelt DNY

0-5
Napsütéses
órák száma
Délelőtt az északi országrészben és a középső tájakon tartósabban párás és ködös maradhat az idő, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet is kialakulhat, amelyből szitálás várható. Délután Többfelé alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja az eget, szitálás előfordulhat. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag