Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 17., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -3 °C

Maximum:
-5, 0 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉNY

1-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet. Egyre inkább keleten fordul elő kisebb havazás, hózápor. Délután tovább csökken a felhőzet, közepesen felhős lesz az ég. Csak kis eséllyel alakulhat ki jelentéktelen hózápor. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -9, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -5, 0 fok között alakul. Késő este -8, -3 fok lesz. Vasárnap frontmentes marad az idő, továbbra is a fagyok miatt jelentkezhetnek panaszok. Izom- és hasi görcsök, illetve fejfájás is felléphet. Nagy a megfázásveszély, a szabadban alacsony a hő- és komfortérzet. Az arra hajlamosaknál keringési panaszok jelentkezhetnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.
A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika

Holnap, január 18., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-10, -5 °C

Maximum:
-6, +1 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DNY

2-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután tovább növekszik a felhőzet, futó hózápor, hószállingózás kialakulhat. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -10, -5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -6, 1 fok között alakul. Késő este -8, -1 fok lesz. Hétfőn frontmentes marad az idő. Ennek ellenére erős ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, illetve továbbra is felléphet fejfájás és vérnyomás-ingadozás is. A hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Fontos a réteges, vastag öltözet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, január 19., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -4 °C

Maximum:
-3, +2 °C

Szél: élénk D

0-3
Napsütéses
órák száma
Változó felhőzet lesz az égen, napos és felhősebb időszakok váltakoznak. Számottevő csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -9, -4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -3, 2 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag