+3° - +10°
Kettős front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 19., hétfő

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+5, +10 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható további eső, zápor. Délután felhős, borongós időre kell számítani, de egyre kevesebb helyen alakul ki eső. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Vérnyomás-ingadozás és fejfájás jelentkezhet, rosszullétet, szédülést tapasztalhatunk. Ingerlékenyek, nyugtalanok is lehetünk. A megfázás veszélye is fennáll, fontos a réteges öltözet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, április 20., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+10, +16 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk É

1-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt nagyon változékony idő lesz. Helyenként előbukkan a nap, de emellett esőre, záporra is készülni kell. Délután a záporok mellett változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre előbukkan a nap. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 16 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Kedden markéns fronthatás nem érvényesül, de a változékony, párás időben keringési panaszok léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Gyakoriak lehetnek a légúti panaszok is, rosszullétet, szédülést tapasztalhatunk. A hőérzet ingadozó, általában a mért értkek alatt alakul. A szabadtéri programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, április 21., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: élénk DNY

2-5
Napsütéses
órák száma
Délelőtt közepesen felhős ég mellett napos időszakok is lesznek, egy-két helyen előfordulhat zápor. Délután a napsütést többfelé gomolyfelhők zavarják, ezekből szórványosan alakulnak ki helyi záporok. Néhol zivatar is lehet. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag